02 липня 2012

В Барселоні обговорили стан та перспективи для європейських досліджень


У період з 10 до 12 травня 2012 року Міжнародний університет Каталонії (МУК) в Барселоні приймав семінар ECSA "Про стан та перспективи для європейських досліджень".

Семінар був скликаний за ініціативою Президента Світової асоціації європейських студій, д-ра Енріке Бануса, з метою окреслити стан європейських студій з географічної, а також з дисциплінарної точки зору.

Представники різних асоціацій з країн-членів ЄС та інших країн були запрошені поділитися своїми поглядами і взяти участь у відкритій дискусії. У заході, серед інших, взяли участь представники 24 асоціацій євростудій (в основному, президенти), 4 представники Європейської Комісії, та 8 доповідачів-не членів ECSA.

Семінар створив умови для діалогу, в якому позиції зі "старих" і "нових" членів ЄС, і країн-учасниць Європейської політики сусідства та з інших країн були представлені, а також різні наукові підходи, що застосовуються до обговорення європейських студій. Капіталізуючи на такому зібранні експертів, яке стало можливим завдяки цій події, деякі важливі питання були розглянуті. Серед основних питань, що обговорювалися були:
- Баланс між незалежністю і діалогом,
- Мотивація здійснення європейських досліджень
- Майбутнє молодих вчених у галузі європейських досліджень,
- Економічна криза та її наслідки,
- Шляхи поліпшення комунікації між різними членами ECSA.

Семінар допоміг об'єднати безліч експертів, і розпочати відкритий діалог та обмін ідеями і досвідом, що має продовжуватись протягом тривалого терміну між членами різних Асоціацій євростудій. В рамках семінару, для заохочення неформального спілкування між учасниками, була розроблена культурна програма, що включала екскурсію Барселоною і концерт камерного оркестру в приміщенні, де проводився семінар.

Немає коментарів:

Дописати коментар