10 травня 2012

Партнерство Erasmus Mundus для Білорусі, України та Молдови

До 18 травня 2012 року триває прийом заявок у рамках першого конкурсу заявок для кандидатів з цільової групи 3. 

EMP-AIM є партнерством 17 університетів з країн Європи, Білорусі, Україні та Молдови, яке спрямоване на створення структурованого та сталого співробітництва між зацікавленими університетами, і таким чином має зміцнити наукове, культурне та економічне співробітництво між європейськими та східними країнами Європейського регіону. Проект EMP-AIM координується Університетом ім. Міколаса Ромеріса (Литва).

Проект "Партнерство Erasmus Mundusдля Білорусі, України та Молдови (EMP-AIM)" в рамках розширеного конкурсу аплікацій пропонує стипендії для студентів та магістрантів, на навчання на бакалавра або магістра у 8 європейських університетах-партнерах, починаючи з осені 2012 року.

Стипендії EMP-AIM фінансуються Європейською Комісією в рамках програми Erasmus Mundus - Дія 2. Програма сплачуватиме добові, проїзд, страховку і плату за участь (якщо є).

Кандидати під час розширеного конкурсу аплікацій мають задовільняти наступним вимогам:

Кандидати з цільової групи III  (8 стипендій) - громадяни Білорусі, Молдови, України, які перебувають в особливо вразливому становищі, з соціальних і політичних причин. Наприклад:

1) ті, що мають статус біженця чи отримувачі притулку (міжнародний або відповідно до національного законодавства однієї з європейських країн-одержувачів) або

2) можуть довести, що вони стали об'єктом необгрунтованого вигнання з університету за расовими, етнічними, релігійними, політичними ознаками, статтю, сексуальною орієнтацією, або

3) вони належать до корінного населення, що є мішенню конкретної національної політики, або ВПЛ (внутрішньо переміщені особи).

Кандидати на мобільність до університетів ЄС повинні не мати досвід проживання чи проведення їх основної діяльності (навчання, роботи і т.д.) більш ніж в цілому 12 місяців, протягом останніх п'яти років в одній з європейських країн на момент подачі їх аплікації до партнерства EMP-AIM .

Подати заявку на стипендію в http://emp-aim.mruni.eu

Немає коментарів:

Дописати коментар