20 вересня 2011

Фахівці з європейської інтеграції зустрінуться на конгресі у місті Лева

Делегати понад двадцяти локальних осередків ВГО "Українська асоціація європейських студій" (УАЄС) зустрінуться 20-22 жовтня в місті Львів на П’ятому Конгресі УАЄС.

Крім членів УАЄС, в Конгресі, що проходитиме за підтримки Програми ЄС ім. Жана Моне та Львівського національного університету ім. Івана Франка, візьмуть участь дипломати, представники влади і міжнародних благодійних фондів, а також відомі дослідники у галузі європейської інтеграції. Захід присвячено 350 річчю Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Щороку Всеукраїнська громадська організація "Українська асоціація європейських студій" збирає своїх учасників-представників локальних осередків з понад 20 областей України. Метою цьогорічного дводенного Конгресу буде експертне і наукове обговорення теми "Сім років членства східноєвропейських країн в Європейському Союзі. Підсумки і наслідки для України", підбиття підсумків роботи УАЄС, а також обговорення поточних та перспективних проектів УАЄС. Традиційними завданнями Конгресу є поліпшення рівня внутрішньої та зовнішньої комунікації УАЄС, обмін кращим досвідом з викладання та здійснення наукових досліджень у сфері європейських студій, а також налагодження робочих контактів між фахівцями з європейської інтеграції, владою та донорськими структурами.

Програма Конгресу українською та англійською мовами: http://goo.gl/omo6J.

Перший день Конгресу УАЄС буде присвячено обговоренню теми "Сім років членства східноєвропейських країн в Європейському Союзі. Підсумки і наслідки для України". В експертному обговоренні приймуть участь посол України в Польщі, представники інститутів ЄС та державних установ України, представник асоціації європейських студій з Чехії, відомі українські експерти, члени УАЄС, а також викладачі Львівського національного університету ім. Івана Франка.

На другий день Конгресу заплановано дискусію за участю членів УАЄС, іноземних асоціацій європейських студій з сучасних проблем популяризації інформації про європейську інтеграцію, викладання і здійснення наукових досліджень з європейських студій у навчальних закладах України. Також планується обговорення досвіду роботи закордонних асоціацій європейських студій та кращих практик викладання та залучення студентів до дослідження процесів європейської інтеграції.

На завершення Конгресу будуть підведені підсумки діяльності УАЄС за 2010-2011 роки, обговорені плани діяльності на поточний рік. Учасники Конгресу також зможуть взяти участь в екскурсії історичними і культурними пам’ятками міста Львів.

* * * * *

ВГО "Українська асоціація європейських студій" – провідна загальнонаціональна неприбуткова організація, що має на меті об’єднання викладачів євростудій та фахівців у сфері європейської інтеграції. Створена у 2006 р., УАЄС входить до Світової асоціації євростудій (ECSA-World).

Немає коментарів:

Дописати коментар