23 квітня 2012

Експерти обговорили імплементацію “секторального acquis” ЄС у правовій системі України

11 квітня 2012 р. в Національному університеті “Києво-Могилянська академія” відбувся Другий семінар з актуальних питань права ЄС у рамках програми ім. Жана Моне.

Предметом обговорення експертами, дослідниками і викладачами європейської інтеграції з різних областей України став стан імплементації і застосування "секторального acquis" ЄС у правовій системі України

Відкрили семінар: Сергій Квіт, президент НаУКМА, Хосе Роман Леон Лора, представник Делегації ЄС в Україні, Роман Петров, голова кафедри права ЄС ім. Жана Моне в НаУКМА та президент УАЄС.

У Другому семінарі з актуальних питань права ЄС у рамках програми ім. Жана Моне «Імплементація і застосування «секторного acquis» ЄС у правовій системі України: здобутки, проблеми і виклики» взяли участь представники Делегації ЄС в Україні, міжнародних організацій, урядових установ України, провідні експерти і науковці з європейської інтеграції, члени локальних осередків Української асоціації європейських студій (УАЄС).

Першу секцію семінару було присвячено обговоренню правових і політичних наслідків членства України в Енергетичному Співтоваристві (ЕнС). Юрист Секретаріату ЕнС Розета Карова зробила змістовний аналіз юридичних зобов’язань, які український уряд взяв на себе після ратифікації Протоколу про приєднання до ЕнС 15.12.2010 р. та визначила сучасні і майбутні труднощі застосування положень установчих договорів ЕнС у правовій системі України.

Під час другої секції семінару представник Делегації ЄС в Україні Хосе Роман Леон Лора представив бачення стану імплементації і застосування «секторного acquis» ЄС у правовій системі України з погляду ЄС. Юрист юридичної фірми «Астерс» Ярослав Петров представив сучасний стан імплементації і перспектив застосування «секторного acquis» ЄС в енергетичній сфері з погляду юридичної практики. Представник Європейського Суду з прав людини Павло Пушкар зробив фаховий огляд застосування Україною «секторного acquis» ЄС в галузі захисту прав людини.

Під час третьої секції семінару відбулося обговорення стану імплементації і перспектив застосування «секторного acquis» ЄС в сферах конкуренції, захисту прав споживачів та соціального забезпечення. З доповідями виступили: представник Антимонопольного комітету України Віктор Талах, співробітник Конституційного Суду України Кирило Молодико, доцент кафедри європейського права Львівського національного університету ім. Івана Франка Оксана Головко-Гавришева. На завершення відбулася цікава експерта дискусія за темою семінару.

Детальніша інформація, фото та програма семінару на Порталі кафедри ім. Жана Моне з права ЄС НаУКМА http://ukma.edu.ua/index.php/fpn/kafedra-im-zhana-mone-z-prava-evropeskogo-soyuzu та Порталі "Європейські студії в Україні" Української асоціації європейських студій http://www.europa.org.ua.

Презентації учасників тут: http://goo.gl/b7LUq

* * *

Контактна особа: Анна ХВОРОСТЯНКІНА, е-пошта: europa.org.ua@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар