15 квітня 2011

16 квітня в Кіровограді буде презентовано Європейський рік волонтерства

За підсумками конкурсу серед молодіжних Євроклубів в рамках проекту Євросоюзу, місто Кіровоград було обрано місцем проведення відкриття Європейського року 2011 в Україні та початкової майстерні для лідерів Євроклубів з різних областей України.

16-17 квітня 2011 року в м. Кіровоград триватиме Майстерня для Євроклубів “Розширення можливостей волонтерів для об'єднаної Європи”. Майстерня є початковим заходом в рамках проекту Європейського Союзу "Підтримка Євроклубів в Україні у 2011 році", що виконує Всеукраїнська громадська організація “Українська асоціація європейських студій” за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

 

Майстерня складатиметься з двох елементів: презентації Європейського року 2011 в Україні (відкритої для широкої громадськості) та тренінгової частини, включно з рольовою грою (для відібраних учасників майстерні).

Відкриття Європейського року 2011 в Україні проводиться з метою широко представити цілі Європейського року волонтерства, який цьогоріч відзначається в 27 країнах-членах Євросоюзу. Зустріч має також стати платформою для зустрічі освітянської громадськості, під час якої буде розпочато щиру дискусію щодо подальшого впровадження сучасних форм і методів неформальної освіти з метою розбудови людського капіталу, що спроможний відповісти на виклики європейського вибору України.

Під час тренінгової частини, рольова гра створить можливість для учасників Євроклубів відчути себе членами Єврокомісії, Європарламенту, міністрами та активістами громадянського суспільства. За короткий час молодь дізнається про основних політичних акторів в ЄС, і про те, як вони впливають на процес прийняття рішень в ЄС, зокрема, стосовно молодіжної політики.

Початок заходу о 11:30 (реєстрація, конкурси для учасників Євроклубів – з 11:00) в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці  ім. Д.І. Чижевського, вул. К.Маркса, 24, конференц-зал. Контактна особа в ОУНБ: Тетяна Федорова, головний бібліотекар, консультант Центру європейської інформації, моб. тел.: +38 (093) 894 90 83.
 
* * *

Із запитаннями щодо проекту просимо звертатись до Сергія Штукаріна, координатора проекту, тел.: +38 (050) 917 26 11, або Анни Ковбасюк, асистентки проекту, тел.: +38 (066) 325 92 18, е-пошта:euroclub.org.ua@gmail.com. За додатковою інформацією можна також звертатись до Ольги Максименко, координатора програм преси та інформації у Представництві ЄС в Україні, тел.: +38 (044) 390 80 10, е-пошта:delegation-ukraine-press@ееаs.europa.eu.

Немає коментарів:

Дописати коментар