29 червня 2011

Рамкова програма з наукових досліджень та інновацій ЄС досягне обрію у 2020 році

Пані Майра Георгхеган-Куінн, єврокомісар з наукових досліджень та інновацій, оголосила 21 червня 2011 нове ім'я для майбутнього програми ЄС для фінансування наукових досліджень та інновацій: "Горизонт 2020 - Рамкова програма з наукових досліджень та інновацій".

Програма набуде чинності з 1 січня 2014 року, після закінчення Сьомої рамкової програми 31 грудня 2013.

"Горизонт 2020 - Рамкова програма наукових досліджень та інновацій" - це не просто нова назва для тієї ж рамкової програми. Це ім'я для нової, інтегрованої системи фінансування, яка буде охоплювати всі дослідження та інновації, фінансування яких в даний час здійснюється через Рамкову програму з наукових досліджень і технічного розвитку, Рамкову програму з конкурентоспроможності та інновацій (СІП) і Європейський інститут інновацій і технології (EIT ). Ці різні види фінансування будуть об'єднані в цілісний і гнучкий спосіб. Фінансування наукових досліджень та інновацій буде спрямовано на більш чітке вирішення глобальних проблем. Надмірна бюрократична тяганина буде прибрана, а можливість участі – зроблена простішою.

Більш детальну інформацію можна знайти на веб-сайті Європейської Комісії: europa.eu

Джерело: Національний інформаційний центр зі співробітництва з ЄС у сфері науки і технологій, Національний контактний пункт (FP7) Україна,  Україна, 03680, м. Київ, вулиця Горького, 180, кімната № 801, тел / факс: +38 (044) 529 03 32, е-пошта: nip@fp7-ncp.kiev.ua, post@fp6-nip.kiev.ua, http://www.fp7-ncp.kiev.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар