01 липня 2011

Третій номер наукового видання з євростудій - онлайн!

Українська асоціація європейських студій та Національний університет "Одеська юридична академія" запрошують усіх, хто цікавиться питаннями європейської інтеграції, ознайомитись з третім номером фахового наукового видання "Європейські студії і право" та запрошують надсилати власні статті.
  
Випуск третього номеру фахового наукового електронного видання "Європейські студії і право", заснованого Українською асоціацією європейських студій та Національним університетом "Одеська юридична академія", став можливим завдяки фінансовій підтримці програми ЄС ім. Жана Моне, і доступний за лінком: http://url.eu/journal3.

До редакційної колегії видання входять відомі українські й іноземні фахівці з європейських студій. Місією журналу є поширення найкращих наукових досліджень з європейських студій і права в Україні та за її межами. З радістю повідомляємо про приєднання до редакційної колегії відомого німецького фахівця з європейських студій – професора Регенсбурзького університету Арнольда.

Третій номер видання знайомить з результатами найновіших досліджень українських і іноземних вчених з актуальних питань європейських студій та презентує роботи переможців конкурсу "Краща наукова стаття з європейського права 2011 року." В статті Олександра Вишнякова аналізується сучасний стан і майбутнє імплементації законодавства ЄС після приєднання України до Європейського Енергетичного Співтовариства. Ксенія Смирнова робить огляд впливу Лісабонського договору на систему джерел права ЄС. Юлія Юринець досліджує та узагальнює підходи європейської правової традиції, втілені, зокрема, у рішеннях Європейського суду з прав людини, щодо компромісів в сфері свободи творчості.

В ексклюзивній рубриці пропонуються статті авторів-переможців за підсумками нашого конкурсу "Краща наукова стаття з європейських студій 2010 року": 1 місце - Катерина Настечко, к.ю.н. молодший науковий співробітник Відділу проблем аграрного, земельного та екологічного права Інституту держави і права ім.В.М. Корецького НАН України, «Право на свободу думки і слова в контексті євроінтеграції України»; 2 місце - Володимир Стрельцов, к.н.держ. упр., доцент кафедри зовнішньої політики і національної безпеки Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, «Теоретико-методологічні засади алгоритмізації демократії в ЄС»; 3 місце - Олег Юрчук, викладач, Дубенська філія Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" (м.Київ), «Європеїзація та політика розширення Європейського Союзу на Схід в контексті демократичної консолідації»; 3 місце - Юліан Романишин, Маастрихтський університет (Нідерланди), «Legitimacy deficit in the European Union: what are the cures?»; 4 місце (відзнака конкурсної комісії) - Інна Яновська, аспірантка Національного університету "Одеська юридична академія", «Інтегрований фондовий ринок як окрема сфера регулювання в праві ЄС».

Цільова аудиторія журналу: науковці, експерти з європейських студій, правники, керівники та менеджери підприємств і організацій, державних і муніципальних установ, викладачі і студенти соціальних дисциплін, вчені, журналісти, державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування, усі, хто цікавиться інтеграційними процесами у світі, європейськими студіями, питаннями прав людини.

Детальніша інформація про видання, а також вимоги для авторів статей можна знайти в розділі “Журнал” на Порталі "Європейські студії в Україні" Української асоціації європейських студій http://www.europa.org.ua/.

* * *

Контактна особа: ВИШНЯКОВ Олександр Костянтинович, відповідальний редактор журналу "Європейські студії і право", д.ю.н., телефон: +38 (048) 234 24 37, е-пошта: uesa.journal@gmail.com.

Немає коментарів:

Дописати коментар