18 листопада 2011

Молодь активно долучається до збереження історичної пам'яті й діалогу між поколіннями

В суботу 19 листопада в Представництві Європейського Союзу в Україні найбільш активні вітчизняні Євроклуби з різних областей зберуться на першу майстерню зі збереження історичної пам’яті.

Під час майстерні будуть презентовані підсумки Європейського року волонтерства 2011 в Україні, а також новий проект із залучення Євроклубів до збереження історичної пам’яті через діалог між поколіннями – в рамках Європейського року активного старіння та солідарності між поколіннями, що відзначатиметься в Європі у 2012 році.

Метою майстерні є навчання опікунів та лідерів Євроклубів роботі зі збереження історичної пам'яті, налагодження діалогу між поколіннями, а також практичне закріплення цих навичок – з урахуванням особливих потреб осіб, що пережили війну.

До участі в майстерні за конкурсом, оголошеним в рамках проекту “Залучення молодіжних європейських клубів до збереження історичної пам'яті в Україні”, було відібрано 30 представників найбільш активних Євроклубів з різних областей України, що впродовж вересня 2011 року провели інтерв’ю зі свідками Другої світової війни, та надіслали матеріали для розміщення на сайті проекту: iremember.org.ua.

Проект виконує ВГО “Українська асоціація європейських студій” за підтримки Міжнародної громадської організації "Міжнародний фонд “Взаєморозуміння і толерантність”. Проект реалізується за сприяння Представництва Європейського Союзу в Україні, яке на сталій основі надає підтримку руху Євроклубів в Україні.

Фейсбук-сторінка події: facebook.com/event.php?eid=116866765092562. На відкриття майстерні можна зареєструватись на сайті проекту iremember.org.ua, або за коротким посиланням: goo.gl/i1gpT. Попередня програма майстерні доступна тут: goo.gl/90Wdt.

* * *

Довідково: Євроклуб – форма організації молоді, що сприяє творчій реалізації її членів, залученню молоді до участі в європейських ініціативах, інформуванню з питань європейської інтеграції, громадянській освіті та громадській діяльності молоді. В Україні діють близька 1000 молодіжних Євроклубів, переважно, шкільних. Блог “Євроклуби в Україні”: ukraineuroclubs.blogspot.com.


За додатковою інформацією з питань проекту запрошуємо звертатись до Вікторії Калашнікової, керівника проекту, к.і.н., за телефоном: +38 (099) 706 53 33, або е-поштою: iremember.org.ua@gmail.com.


За додатковою інформацією щодо діяльності Української асоціації європейських студій запрошуємо звертатись до Аліме Асанової, виконавчого директора УАЄС, тел.: +38 (099) 429 80 98, е-пошта: europa.org.ua@gmail.com. Веб-сторінки УАЄС: europa.org.ua, facebook.com/join.uesa.

Немає коментарів:

Дописати коментар