28 грудня 2011

Підсумки 2011 року та плани на наступний - звернення Президента УАЄС

Шановні члени і друзі УАЄС!

Від щирого серця вітаю Вас зі святами і бажаю вдалого Нового 2012 року, хай Вам щастить, а Ваша наукова й освітянська робота надає Вам постійного професійного задоволення і радості!

Впевнений, що у новому році продовжуватиметься і активний розвиток Української асоціації європейських студій. Користуючись нагодою, хочу коротко нагадати про основні минулі і найближчі події та заходи УАЄС в 2012 році.

Ювілейний V Конгрес УАЄС проходив 20-22 жовтня в історичному і мальовничому місті Львів. Співорганізаторами і спонсорами події, окрім програми ЄС ім. Жана Моне, був Львівський національний університет ім. Івана Франка, який святкував 350 річчя свого заснування, і, зокрема, кафедра європейського права під керівництвом проф. Михайла Микієвича. Тема цьогорічного Конгресу була “Сім років членства східноєвропейських країн в Європейському Союзі. Підсумки і наслідки для України”. Наш ювілейний захід був продуктивним і цікавим. Ми щиро вдячні чудовому місту Лева, і нашому львівському осередку, який показав себе відмінним господарем.

На Конгресі були підбиті підсумки II конкурсу на кращу статтю з євростудій фахового часопису "Європейські студії і право". Цього року переможцями конкурсу стали Василь Паліюк, Євген Гаврилов і Альона Кир’як. Щиро їх вітаємо!

Четвертий номер видання “Європейські студії і право”, що вийшов нещодавно, знайомить з результатами найновіших досліджень в нашій міждисциплінарній галузі. Редколегія часопису запрошує надсилати статті на адресу: uеsа.journal@gmail.соm (телефон редакції: +38 048 234 24 37). Ми будемо раді отримати статті з різних питань європейських студій, та актуального стану їх розвитку в Україні і за кордоном.

В цьому році УАЄС реалізувала масштабний проект Представництва Європейського Союзу в Україні на підтримку Євроклубів, що залучив десятки Євроклубів до Європейського року волонтерства 2011. Ми успішно почали втілювати новий проект із залучення Євроклубів до збереження історичної пам’яті, який фінансується Міжнародним фондом “Взаєморозуміння і толерантність”. Через цей проект й інші ініціативи ми прагнемо залучити вітчизняну молодь до Європейського року активного старіння та солідарності між поколіннями, що відзначатиметься в ЄС у 2012 році.

Представники Асоціації беруть участь в роботі Громадської експертної ради (ГЕР) при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства. Ви теж можете більш активно долучатись до цієї важливої роботи!

Що очікується у Новому 2012 році?

Секретаріат УАЄС, разом з активними осередками готують багато цікавих подій для членів і друзів УАЄС. Головною подією наступного року стане черговий VI Конгрес УАЄС, який планується провести у жовтні 2012 року. Орієнтовна тема заходу – сучасна методологія викладання і дослідження європейських студій. Ми активно працюємо над точною датою і місцем проведення Конгресу.

Буде оголошений III конкурс на кращу наукову статтю з європейських студій 2012 року, що організовуватиме фаховий часопис “Європейські студії і право”. Статті, що відповідають вимогам нашого видання (goo.gl/DyBCG) вже можна надсилати на е-пошту: uesa.journal@gmail.com. Більш детальна інформація буде надана пізніше.

11-12 квітня 2012 року буде проводитись ІІ міжнародний семінар з права Європейського Союзу ім. Жана Моне за темою “Імплементація і застосування «секторного acquis» ЄС у правовій системі України. Здобутки, проблеми і виклики”. Вимоги до участі в заході будуть розіслані пізніше.

У наступному році ми продовжуватимемо розвивати міжнародну мережу партнерів на підтримку викладання європейських студій, поширення молодіжного євроклубівського руху. В наступному році ми прагнемо охопити країни Східного Партнерства. Ви можете отримати більше інформації та долучитись до цієї діяльності через новий портал i-am-europe.blogspot.com.

Ми плануємо і надалі розвивати онлайн-ресурси УАЄС, зокрема, відомий Вам усім портал “Євростудії в Україні” europa.org.ua, інтернет-блог uesa.blogspot.com, нові сторінки Асоціації у Гугл+ plus.google.com/u/0/101608527985890614861,  Фейсбуці facebook.com/join.uesa, а також канал в Youtube: youtube.com/user/eustudyua. На нашому акаунті в Твітері twitter.com/eustudyua і надалі будуть проводитись твіт-конференції, оперативно анонсуватись події та повідомлятись новини УАЄС.

Нагадую про можливість для представників осередків УАЄС, окремих експертів надсилати пропозиції щодо грантових заявок з різноманітних питань європейських студій – Асоціація має добрий досвід залучення донорських коштів і управління проектами, що може допомогти вам у здійсненні ваших задумів!

Від серця дякуємо всіх, хто надав благодійні внески на рахунок УАЄС в 2011 році. Будемо вдячні за Вашу допомогу і наступного року.

Тож, бажаю гарних свят і продуктивного відпочинку, чекаю на зустріч та продовження нашої співпраці у новому році!

Щиро Ваш,


Роман Петров,
Президент УАЄС




6 коментарів:

  1. My dear friends and colleagues!

    Many thanks for your greetings!

    I wish you in turn Merry Christmas and happy, inspiring and fruitful 2012 in this challenging time.

    Find my modest present to you attached, please.


    Sincerely,

    Gennadiy Druzenko,
    LLB (ISTU), MA (KNU), LL.M. (UoA)

    ВідповістиВидалити
  2. Уважаемый Роман,
    уважаемые члены УАЕС!

    От всей души поздравляем Вас с наступающим новым годом !
    Желаем Вам счастья, любви, здоровья, творческой и профессиональной реализации!

    Всего Вам самого хорошего в 2012 году!


    Ирина Сикорская и команда
    Донецкий государственный университет управления

    ВідповістиВидалити
  3. Шановний Роман, шановні колеги!

    Прийміть щирі вітання з Новим роком та Різдвом Христовим та пбажання щастя, творчості, всього найкращого у 2012 році. Сподіваюсь, що всі заплановані заходи 2012 р. будуть успішними, обов'язково приєднаємося до них.

    З повагою, проф. Н.Г.Діденко

    ВідповістиВидалити
  4. Вітання від осередку у Сеулі! :) Vasyl Marmazov

    ВідповістиВидалити
  5. Шановний пане Романе!
    Шановні Колеги!
    Дякую за вітання!

    Всі також бажаю Щасливого 2012 Нового року та Веселих Різдвяних Свят! Сподіваюсь, що це та багато іншого, що заплановане, стане нам до снаги!

    А окрім успіхів у праці та нових професійних здобутків, бажаю кожному та нам усім - здоров'я, всіх радостей життя, надійності в друзях та взаємності в любові!

    З повагою,
    Ваш Круглашов.

    ВідповістиВидалити
  6. Дорога команда Української асоціації євростудій!!

    Щиро вітаю з наступаючим Новим роком та Різдвяними святами! Сніжного настрою і теплих посмішок на обличчях людей, з якими будете зустрічати 2012! Затишку у душі і здійснення найбажанішого в найнеочікуваніший спосіб!!;) Бажаю вам, щоб 2012 приносив кожного дня багато цікавої та значимої роботи, відчуття наповненості та впевненості у своїх силах та можливостях! А також матерального прибутку та всього найдорожчого, і найціннішого, що є цьому житті!!!

    Нехай ваші серця щоденно наповняються любов.ю і щастям. Хай пам'ять береже лише прекрасні миті, а у закутку душі знайде затишок усе те вічне і святе, що є на цій землі! Бажаю назавжди зберегти у серці уміння ВІРИТИ, НАДІЯТИСЬ І ЛЮБИТИ!!!!


    З найкращими побажаннями, Наталя Криворучко (Івано-Франківськ)

    ВідповістиВидалити