22 грудня 2011

Громадська експертна рада готується до формування Платформи

В середу в офісі громадської організації "Центр UA" відбулось дев’яте засідання Громадської експертної ради при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС.

Окрім питань звіту щодо діяльності ГЕР в 2011 році та плану діяльності ГЕР в першому кварталі 2012 року, йшлося про утворення ініціативної групи Української частини Платформи громадянського суспільства відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У засіданні, окрім експертів-членів ГЕР, взяли участь представники сторони роботодавців та профспілок.

Олег Рибачук:
Через Європейський Економічний і Соціальний Комітет проходять всі рішення в ЄС, нам важливо бути включеними в цю кухню підготовки рішень.

Валерій Чалий:
Головне завдання - принаймні на цей рік - буде врятувати угоду (про асоціацію між Україною та ЄС). 
Тигіпко цим (питаннями євроінтеграції) не займається. Азаров хотів зустрітись. Я сказав що почекайте покажіть що ви європеєць . Тоді ми зможемо зустрітись.
Треба рятувати те, що ми зараз втрачаємо. Буде антиєвропейська робота. На це гроші виділені.

Віра Нанівська:
ГЕР має забезпечувати вплив - ви називаєте це едвокасі. Треба планувати вплив, а не давати рекомендації. Давайте робити три речі без яких Україна вмирає. Я не бачу чого ми не зможемо зробити.
Ми (Міжнародний центр перспективних досліджень) постійно займаємось тим, що буде "після" - ратифікації, виборів, революції - успішної. 

Ганна Голубовська-Анісімова:
Під виглядом дерегуляції вони вбили один з головних механізмів що забеспечує наскрізність екологічної політики в Європейському Союзі (про оцінку впливу на навколишнє середовище і громадське обговорення). 

Олександр Сушко:
Саміт показав одну важливу річ що громадянське суспільство має вплив на Європейський Союз і вироблення рішень його ключових гравців.

Немає коментарів:

Дописати коментар