22 грудня 2011

Четвертий номер наукового видання з євростудій вже онлайн

З черговим номером фахового наукового видання "Європейські студії і право" усіх, хто цікавиться питаннями євроінтеграції, запрошують ознайомитись Українська асоціація європейських студій та Національний університет "Одеська юридична академія". Науковців запрошують надсилати власні статті.

Фахове наукове електронне видання "Європейські студії і право" було засновано Українською асоціацією європейських студій та Національним університетом "Одеська юридична академія", і видається за фінансової підтримки програми ЄС ім. Жана Моне. Четвертий номер доступний за лінком: http://url.eu/journal4.

До редакційної колегії наукового видання входять відомі українські й іноземні фахівці з євростудій. Місією журналу є поширення найкращих наукових досліджень з європейських студій і права в Україні та за її межами.

Четвертий номер видання знайомить з результатами найновіших досліджень українських і іноземних вчених з актуальних питань європейських студій та презентує нову рубрику "Новини міжнародного судочинства", яку веде Павло ПУШКАР, к.ю.н. працівник Європейського суду з прав людини. В цій рубриці буде робитися моніторинг найновіших і найцікавіших судових рішень Страсбурзького суду та інших міжнародних судів. Професор Ляйденського і Стокгольмського університетів Крістоф ГІЛЬОН висвітлює проблему впливу держав-членів ЄС на зовнішні політики ЄС, зокрема на Європейську Політику Сусідства. Геннадій ДРУЗЕНКО робить огляд конституційної юрисдикції держав-членів (kompetenz-kompetenz) в контексті європейського публічного права. Петро СЕЛЕЗЕНЬ досліджує та узагальнює підходи Суду Європейського Союзу щодо запобігання уникненню оподаткування та аналізує відповідність положень Податкового кодексу України принципам права ЄС.

Цільова аудиторія журналу: науковці, експерти з європейських студій, правники, керівники та менеджери підприємств і організацій, державних і муніципальних установ, викладачі і студенти соціальних дисциплін, вчені, журналісти, державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування, усі, хто цікавиться інтеграційними процесами у світі, європейськими студіями, питаннями прав людини.

Детальніша інформація про видання, а також вимоги для авторів статей можна знайти в розділі “Журнал” на Порталі "Європейські студії в Україні" Української асоціації європейських студій www.europa.org.ua.

* * *

Контактна особа: ВИШНЯКОВ Олександр Костянтинович, відповідальний редактор журналу "Європейські студії і право", д.ю.н., телефон: +38 (048) 234 24 37, е-пошта: uesa.journal@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар